Smakfullt helrenoverad 3:a med ett fint läge på Varvet/centrum! Våning 6 med hiss !!

Välkomna till denna trivsamma och påkostade 3:a (79 kvm) med ett fint läge på Varvet/centrum! Önskar man bo i ett lugnt och tryggt område med närhet till centrum och även få fina promenadstråk intill bostaden är denna lägenhet på Residensgatan 4B något för dig. Bostaden är trevligt belägen på våning 6 där man från lägenheten har fin utsikt i två väderstreck.

Hiss finns i huset!

Lägenheten kännetecknas av ljusa och väldisponerade ytor som är smakfullt inredda. Ytorna i lägenheten är fördelade på rymligt vardagsrum med stort fönsterparti och inglasad balkong. Två sovrum i bra storlek i båda sovrummen finns gott om förvaringsmöjligheter. Renoverat kök med ljus köksinredning och matplats. Köket har god standard i materialval med många funktionella lösningar. I den välkomnande hallen finns flera garderober samt en praktisk klädkammare. Badrummet är renoverat med kakel och klinkergolv med skön golvvärme samt tvättmaskin. Inglasad balkong med ett soligt och fint läge med utsikt mot Stadsfjärden.

Lägenheten finns i en attraktiv förening med många gemensamhetsutrymmen bl a övernattningsrum, bastu/relax, hobbyrum, samlingslokal mm. Föreningen har parkeringsplatser i garage samt utomhus (samtliga parkeringar/garageplatser fördelas enligt separat kö).

En lägenhet att trivas i

Varmt välkomna på visning!

Snabbfakta

Adress Residensgatan 4B
Område Centrum - Varvet
Utgångspris 2 295 000 kr Utgångspris
Boarea ca 79 Kvm
Rum 3 Rum och kök
Avgift 5 118 kr inkl Värme, Vatten, Hushållsel
Driftkostnad 379 kr/mån
Försäkringen är uppskattad. Övrigt är ett obligatoriskt tillägg på kabel-tv/bredband på 229 kr/månaden.
Energiprestanda 117 kWh/år och kvm
Energiklass E

Budhistorik - Budgivning pågår

Högsta bud, Budgivare 1: 2 100 000 kr Datum: 2024-02-13 09:17

Visningar

2024-03-12 16:45–17:15
Välkommen på visning! Anmäl er till visningen!

Planlösning/rumsbeskrivning

Hall
Entré med välkomnande hall. Här har man utrymme för att hänga av sig ytterkläder. Gott om förvaring finns i hallen i den praktiska skjutdörrsgarderoben med spegelglas. Tilltalande och snyggt vinylklickgolv i grå ton samt tapetserade väggar. Från hallen når man lägenhetens alla rum. I hallen finns även extra förvaring i tre garderober med skjutdörrar dessa garderober passar perfekt för te x skoförvaring mm.

Kök
Ljust och modernt helrenoverat kök med hög kvalitet från Piteåkök. Köket har ljusa släta köksluckor med rostfria handtag, mörk laminatbänskiva med infälld diskho och vit kakelliknande mdf som stänkskydd. Köket är välplanerat med smarta förvaringslösningar med bl a utdragbart skafferi. Den maskinella utrustningen i köket består av spis med Induktionshäll, inbyggd ugn (Bosch med pyrolysfunktion och 4D-varmluftsugn), rostfri spisfläkt (kåpa Franke), fullstor kyl (LG), Vinkyl (Norcool Cave) och integrerad diskmaskin. Vinylklickgolv i grå ton och ljust tapetserade väggar.

Vardagsrum
Rymligt och socialt vardagsrum med ett stort fönster som ger ett fint ljusinsläpp till rummet. I vardagsrummet är det gott om plats för både soffgrupp och en matgrupp för den som önskar. Vardagsrummet är smakfullt med vinylklickgolv i grå ton och ljusa väggar. Från vardagsrummet når man den inglasade balkongen.

Sovrum 1
Rogivande sovrum i bra storlek med gott om plats för dubbelsäng och tillhörande nattduksbord samt gott om förvaring i garderober. Vinylklickgolv i grå ton och ljust mönstrad tapet på väggarna.

Sovrum 2
Sovrum som passar perfekt för en minsting/tonåring eller som kontor/gästrum. Sovrummet har vinylklickgolv i grå ton och ljusa väggar. Platsbyggd byrå samt skjutdörrsgarderober finns i rummet. 

Badrum 
Renoverat badrum med ljust kakel på väggarna och mörkt klinkergolv. I badrummet finns väggskåp med spegel, handfat med underskåp, toalett, duschplats med vikbara duschväggar i glas. Tvättmaskin (Miele 2018) och utrymme för klädvård.

Klädkammare
Praktiskt klädkammare i anslutning till hallen. Klädkammaren är inredd med hyllor och möjlighet till klädhängnad. I klädkammaren finns även ett fullstort kylskåp (LG) med automatisk avfrostning.

Inglasad balkong
Trevlig inglasad balkong som ligger i ett soligt och fint läge med fin utsikt mot Stadsfjärden. På golvet finns en fullstor balkongmatta i mörkgrå ton samt en platsbyggd träbänk med förvaringsmöjlighet.

Övrigt

Obligatoriskt tillägg på avgiften tillkommer för kabel-tv/bredband med 229 kr/månaden.


INFORMATION OM FÖRENINGEN
Brf Varvet-Hägern äger fastigheterna Hägern 12 och är Luleås största bostadsrättsförening med adresserna Residensgatan 4 och 6 samt Västra Varvsgatan 20, 22 och 24. I föreningen finns fina gemensamhetsutrymmen så som bastu/relax, föreningslokal (Västra Varvsgatan 24 D), tvättstugor, uthyrningsrum (Västra Varvsgatan 22 D), hobbyrum (finns i parkeringshuset och kan användas kostnadsfritt) m.m. Här finns också garageplatser (fördelas enligt separat kö), biltvättplatser (kan användas kostnadsfritt). Föreningen är centralt belägen med närhet till centrum, fina promenadstråk, isvägen på vintern nedanför och naturskön miljö i området.

Föreningen består av fyra 7-våningshus (röda husen) och ett 4-våningshus (gröna huset) med totalt 483 lägenheter fördelade på:

1 rum och kök - 15 st.
2 rum och kök - 207 st.
3 rum och kök - 197 st.
4 rum och kök - 57 st.
6 rum och kök - 6 st.

Byggår för dom röda husen är 1972-1974.
Dom gröna husen på Västra Varvsgatan har tidigare varit kontor och byggdes om till bostäder 2006.

Föreningens hemsida för mer information: https://www.hsb.se/norr/brf/hagern

Föreningens information:

Utförda renoveringar/underhåll:

2014 - Byte undercentral för värme & varmvatten.
2014 - Garagebelysning.
2014 - Underhåll pumpgrop.
2014/2015 - Fönsterbyte röda husen.
2015 - Renovering cykelförråd.
2015 - Dränering södra gavlar (6:an & 24:an).
2015 - Byte vv växlare.
2016 - Byte tav på V. Varvsg. 22-24.
2016 - Byte fönster gröna huset.
2016 - Reparation bastu.
2016 - Målning lekplats samt byte av sand.
2016 - Byte av branddörrar garage.
2016 - Reparation toalett i lokal Residensgatan 6 E.
2018/2019 - Byte av hissar i samtliga hus.
2020 - Byte portar och ytterdörrar, entréportar för tagg och app.
2021 - Nya postboxar i röda husen.
2021/2022 - Byte av tak på Västra Varvsgatan 20.
2022 - Installation av tre sopstationer.
2023 - Installation av solpaneler.

Gemensamma utrymmen i föreningen 
Det finns en gemensam tvättstuga i källaren under C-ingången i varje rött hus. Det finns även en grovtvättstuga i det Gröna huset på våning 2. Föreningen har fina gemensamhetsutrymmen så som bastu/relax, hobbyrum, cykelförråd, föreningslokal, enklare gym, minibibliotek, uthyrningsrum samt uthyrningslägenhet.

Parkeringsplatser i föreningen
I föreningen finns drygt 300 garageplatser (ca 600 kr/mån), ett 50-tal motorvärmarplatser (ca 300 kr/mån) samt några parkeringsplatser utan el (ca 175 kr/mån) för uthyrning. Det finns även några motorcykelplatser i garaget i källaren. I finns även tvättplatser att tvätta bilen för föreningens medlemmar att nyttja. Det finns också gästparkeringar. Kösystem gäller för samtliga parkeringsplatser där Riksbyggen fördelar ut platserna. Boende måste aktivt ställa dig i kö hos Riksbyggen efter inflytt för att komma med på kölistan. Det är möjligt att hyra en extra parkeringsplats till ordinarie pris med en månads uppsägningstid förutsatt att ingen utan parkeringsplats söker plats (max två parkeringsplatser per lägenhet).

TV/bredband i föreningen
IP-telefoni, bredband 100/100 Mbit samt digital-tv med kanalpaket Lagom via Telia. Föreningen har nyligen förhandlat om avtalet med Telia vilket innebär att bredbandshastigheten kommer utökas under senhösten, från 100/100 Mbit till 250/100 Mbit, för samma kostnad som tidigare. Tv/bredband tillkommer till avgiften som ett obligatoriskt tillägg.

 

 

Mer fakta

Ägandeform: Bostadsrätt - Lägenhet
Kommun: Luleå
Stad: Luleå
Område: Centrum - Varvet
Församling: Luleå domkyrkoförs.
Postnummer: 972 36
Rum: 3 Rum och kök
Varav sovrum: 2
Lägenhetsnr LMV: 1601
Tillträde: Enligt överenskommelse
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1973
Fönster: 3-glasfönster
Balkong: Inglasad balkong
Förråd: Finns till lägenheten i källaren
Eldstad: Nej
Våning: våning 6
Hiss: Ja
Tv- internetutbud: Telia
Uppvärmning: Fjärrvärme
Avgift: 5 118 kr/mån
Ingår i avgiften: Värme, Vatten, Hushållsel
Andelstal, förening: 0.21648 %
Andelstal, ägande: 0.21648 %
Nettoskuldsättning: 380 616 kr
Nettoskuldsättning kommentar Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Energistatus: Utförd
Energiprestanda: 117 kWh/Kvm och år
Energiklass: E
Driftskostnad Försäkring:
150 kr/mån
1 800 kr/år
Driftskostnad Övrigt:
229 kr/mån
2 748 kr/år
Driftskostnader totalt: 379 kr/mån
Driftskostnader kommentar: Försäkringen är uppskattad. Övrigt är ett obligatoriskt tillägg på kabel-tv/bredband på 229 kr/månaden.
Förening: Brf Varvet-Hägern i Luleå
Org.nr: 769624-8413
Residensgatan 4B

Residensgatan 4B

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Kök

Kök

Kök med matplats

Kök med matplats

Kök

Kök

Matplats i köket

Matplats i köket

Hall med vardagsrum i anslutning

Hall med vardagsrum i anslutning

Sovrum 1

Sovrum 1

Badrum

Badrum

Sovrum 2

Sovrum 2

Sovrum 2

Sovrum 2

Hall

Hall

Inglasad balkong

Inglasad balkong

Utsikt från balkong

Utsikt från balkong

Utsikt från köksfönster

Utsikt från köksfönster

Föreningens tvättstuga

Föreningens tvättstuga

Föreningens garage

Föreningens garage