Fräscht och rymligt Nordkalotthus i Sävast!

I familjevänliga Sävast ligger detta trevliga Nordkalotthus med sina 150 kvm boyta fördelat på 1 1/2-plan. Det är genomgående fräscha ytskikt i bostaden som dessutom har ett nyrenoverat badrum och superfräscht kök med utgång till överbyggd uteplats. På entréplan finns förstås vardagsrum men också två sovrum samt tvättstuga. Övre plan kompletterar med ytterligare två sovrum, ett allrum och som pricken över i: ett extra badrum med bastu - som också håller god standard! Vidbyggt garage med förrådsutrymme samt utgång till hundgård, fristående friggebod och grusad garageuppfart. Här bor man med närhet till såväl Boden centrum och Sunderby sjukhus plus att man har ett bekvämt pendlingsavstånd till Luleå!

Snabbfakta

Adress Björnbärsvägen 6
Område Sävast
Utgångspris 1 795 000 kr
Tomtarea ca 1 056 Kvm
Biarea ca 40 Kvm
Boarea ca 150 Kvm
Rum 6 Rum och kök
Driftkostnad 3 104 kr/mån
Uppgifterna är hämtade från Bodens energi, bodens kommun samt nuvarande ägare. Notera att dessa kan variera beroende på hushållets sammansättning och levnadsvanor.
Energiprestanda 153 kWh/år och kvm
Energiklass D

Visningar

2018-12-18
Kontakta mäklaren för visningstid!

ENTRÉHALL

Välkomnande hall med plats för klädavhängning och lättare möblemang. Fönster i såväl trapp som ytterdörr släpper in dagsljus! Notera att nuvarande ägare har valt att skärma av mellan hallen och vardagsrummet med hjälp av bokhyllor och tygdraperier, standardlösningen är en öppen planlösning med den vita trappen som avskiljare! Nya tapeter samt golv 2011, vitt innertak. 

KÖK

Vitt kök med färgglada detaljer i överskåp och tapet som kompletteras med vitt kakel ovan arbetsytor samt vacker stenskiva. Köket är utrustat med spishäll, spisfläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, diskmaskin samt kyl och frys. De tre sistnämna vitvarorna smälter fint ihop med övriga köksinredningen då de har täckskivor i samma utförande som skåpluckorna! I köket finns utrymme för kombinerad matplats och det är även från detta rum man når den överbyggda altanen! Hela köket är renoverat 2013 och omfattar även nytt golv och nymålat innertak.

VARDAGSRUM

Rymligt och ljust vardagsrum som ligger i öppen planlösning med entréhallen, i dagsläget har man valt att skärma av övergången med hjälp av bokhyllor och tygdraperier. Från detta rum når man ett av de sovrum som finns på entréplan. Väggarna är tapetserade 2017. 

SOVRUM 1

Bostadens master bedroom är det sovrum som nås från vardagsrummet och har försetts med inbyggda garderober. Mörkt tapetserade väggar med ljusare fondvägg som matchas med ett golv i liknande färgtoner.

SOVRUM 2

Mellan kök och master bedroom ligger bostadens andra sovrum, det nås från entréhallen/vardagsrum och har liksom de andra sovrumet fönster mot trädgården på baksidan. Även här finns inbyggda garderober. Tapetserade väggar i blå/turkos ton med mörk fondvägg. 

BADRUM

Stilrent renoverat och helkaklat badrum i mörka toner med vattenburen golvvärme. Här finns vägghängd WC-stol samt kommod, snyggt badkar och förvaringsskåp. I taket finns infällda spotlights som ger ett trevlig ljus! Badrummet är renoverat 2018.

SOVRUM 3 (ÖVRE PLAN)

Ett rum med högt till tak, tidigare använt som ateljé. Tapeter i jordnära färger och ett golv i varma toner skapar en mysig helhetskänsla! Ursprungsritningen avslöjar att denna yta också kan anpassas till två separata rum om behovet finns.

SOVRUM 4 (ÖVRE PLAN)

Det fjärde och sista sovrummet i bostaden ligger vägg i vägg med övre planets badrum. Det är tapetserat i en grå ton och känns väldigt ljust och rymligt även om det är bostadens minsta rum.

ALLRUM (ÖVRE PLAN)

Övre plan rymmer också ett extra allrum vilket fungerar ypperligt som en mysig TV-hörna, kanske något som skulle passa tonårsbarnen i familjen? Även här har vi högt till tak och det ger ovanvåningen en viss känsla av extra rymd som man normalt inte väntar sig på "vindsplan". Väggarna går i grå toner och bryts av med en fondvägg, ljust golv och vitt innertak.

BADRUM/BASTU (ÖVRE PLAN)

Som pricken över finns det inte bara ett utan två badrum i detta hus och det andra badrummet ligger på övre plan. Det är ljust våtrumsmaterial på väggar och golv som tillsammans med det vita innertaket ger ett ljust intryck. Här finns WC-stol, handfat, vikbara duschväggar och bastu med nya bastulavar från 2011!

TVÄTTSTUGA

Intill badrumet på nedre plan ligger tvättstugan, där även värmeväxlaren är placerad. Här finns tvättmaskin och torktumlare samt en tvättho och viss förvaringsyta i överskåp. Tvättmaskin och torktumlare är inköpta 2017 respektive 2018.

GARAGE

Till bostaden hör även ett vidbyggt garage med förrådsdel som nås från tvättstugan. Här har man installerat en ny motordriven port 2011. Utgång till baksida trädgård. Från garaget finns även hundlucka till hundgården som är byggd 2014.

TRÄDGÅRD

Trädgårdstomt i två nivåer med ett vackert äppelträd! Viss del av trädgården(intill altan och hundgård) är belagd med plattor (2014).

OMRÅDET

Sävast ligger med närhet till såväl Bodens centrum men också Sunderby sjukhus, det är även ett bekvämt pendlingsavstånd för den som jobbar i Luleå kommun! Motionsspår, skidspår vintertid, golfbana, matvaruaffär, pizzeria och tandläkare finns i närområdet. 

ÖVRIGT

Genom åren har många renoveringar och förbättringsarbeten utförts i huset och nedan kommer en sammanställning på de poster som inte nämnts i löpande text:

-Nytt bastuaggregat 2008

-Snyggat till uppfarten med kantsten och nytt grus 2018

-Byggt altan 2010

-Nytt plåttak på den överbyggda altanen samt målning av altan 2018

-Gärsgård (staket) 2013

-Anslutit till kabel-TV nät 2013

-Bytt frånluftfläkt 2012

-Ny elcentral på övre plan 2012

-Installerat fjärrvärme och konverterat till vattenburen värme 2011

 

Mer fakta

Ägandeform: Tomträtt - Småhus
Fastighetsbeteckning: SÄVAST 4:166
Kommun: Boden
Stad: Boden
Område: Sävast
Församling: Överluleå
Postnummer: 961 48
Boarea: 150 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea: 40 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea: 1 056 Kvm (Fastighetsregistret)
Rum: 6 Rum och kök
Varav sovrum: 4 till 5
Badrum: 2
Byggnadstyp: 1 1/2 plansvilla
Byggnadsår: 1978
Fasad: Trä
Tak: Plåt
Stomme: Trä
Grundläggning: Krypgrund
Fönster: 3-glasfönster
Tv- internetutbud: Internet via kabel-TV. Fiber beställt, ej fått bekräftat från leverantör om och när det grävs in - därför kan det bli aktuellt att ny ägare svarar för denna kostnad då inga avtal är signerade.
Uppvärmning: Fjärrvärme
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Planbestämmelser: Stadsplan: Sävast öster svängleden (1976-09-06) (genomförd 1976-09-06)
Taxeringsvärde totalt: 1 263 000 kr
Taxeringsvärde fastighet: 1 010 000 kr
Taxeringsvärde tomt: 253 000 kr
Taxeringsår: 2018
Taxeringskod: 220
Pantbrev: 9st om totalt 1 092 000 kr
Tomträttsavgäld: 6 768 kr/år
Värdeår: 1978
Energistatus: Utförd
Energiprestanda: 153 kWh/Kvm och år
Energiklass: D
Driftskostnad Värme:
1 210 kr/mån
14 515 kr/år
Driftskostnad El:
939 kr/mån
11 265 kr/år
Driftskostnad Vatten/Avlopp:
507 kr/mån
6 088 kr/år
Driftskostnad Renhållning:
155 kr/mån
1 858 kr/år
Driftskostnad Försäkring:
293 kr/mån
3 517 kr/år
Driftskostnader totalt: 3 104 kr/mån
Driftskostnader kommentar: Uppgifterna är hämtade från Bodens energi, bodens kommun samt nuvarande ägare. Notera att dessa kan variera beroende på hushållets sammansättning och levnadsvanor.
Björnbärsvägen 6

Björnbärsvägen 6

Kök med matplats

Kök med matplats

Kök med matplats

Kök med matplats

Kök med matplats

Kök med matplats

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Badrum (entréplan)

Badrum (entréplan)

Sovrum 1 (entréplan)

Sovrum 1 (entréplan)

Allrum (övre plan)

Allrum (övre plan)

Sovrum 3 (övre plan)

Sovrum 3 (övre plan)

Sovrum  4 (övre plan)

Sovrum 4 (övre plan)

Badrum (övre plan)

Badrum (övre plan)

Entréhall

Entréhall

Sovrum 2 (entréplan)

Sovrum 2 (entréplan)

Björnbärsvägen 6

Björnbärsvägen 6

Säljarens sommarbild

Säljarens sommarbild

Säljarens sommarbild

Säljarens sommarbild